Leseglede og bomberegn

Liesel kommer til München som adoptivbarn. Her skal hun via mange skjebnens luner utvikle en stor leseglede som leder henne til å stjele eller tyvlåne bøker. Men hun lever i farlige tider.

januar 2014

_MG_7089March 04, 2013.cr2Boktyven er basert på en australsk roman fra 2010, skrevet av den ganske så unge Markus Zusak,1 Oversatt til norsk av Henning Hagerup, 2010.

og nå filmatisert av Brian Percival, som blant annet har seks episoder av Downton Abbey på sin merittliste. Tittelen kan forlede en til å tro at det handler om en person som stjeler bøker først og fremst for moro skyld eller på grunn av kleptomani. Liesel Meminger har nok en tyv i seg, men det første tyveriet skjer ganske tilfeldig: Under begravelsen til hennes lillebror tidlig i filmen, mister graveren en bok fra lommen sin. Det er rett og slett en bok med huskeregler for kirkegårdsgravere, og Liesel plukker den diskret opp. Det skal bli den aller første boken hun leser, og hun jobber seg gjennom den sammen med sin adoptivfar, som også trenger å trene opp sine leseevner. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal