Nytt nummer

Slavoj Zizek: Begge er verst, venezuelansk opposisjon uten politisk prosjekt, hvem er Elliott Abrams?, kronglete ferd mot fred i Jemen, opprørsvind fra Balkan til Ungarn, samfunnsvitenskap på slagmarken, uigurenes umulige skjebne, indere mot Modi, da USA blandet seg inn i det russiske presidentvalget; Venstresidens Europa: euroen tjue år etter, for en europeisk vår, veien ut av blindsporet, The Sisters Brothers, Sør-Koreas filmparadoks, Houellebecqs lyst og lengsel, en ildevarslende tavshed råder, hvordan lese Donald Duck.

For en europeisk vår i mai

Den europeiske venstresiden er enige om at EU-traktatene er et hinder for progressiv politikk. Men mye kan allerede gjøres innenfor dagens regelverk, mener Yanis Varoufakis, tidligere finansminister i Hellas og medstifter av den transnasjonale Bevegelsen for demokrati i Europa 2025 (DiEM25).

Hvem er Elliott Abrams?

Elliott Abrams liker å framstille seg som en diplomatisk ekspert med kloke råd. Nå har han fått i oppgave av Trump å «gjenopprette demokratiet i Venezuela». Venezuelanerne har all grunn til å frykte fortsettelsen.

Reservert for abonnenter. Logg inn.

Ville vaner

The Sisters Brothers er en kontant, brutal og velartikulert western. Den kunne kalles konvensjonell, om det ikke var for en pussig tittel, en påfallende nåtidssjargong, samt en original teknikk for å finne gull, og et par andre detaljer.

Reservert for abonnenter. Logg inn.

Kronglete ferd mot fred i Jemen

Forhandlingene mellom regjeringen og houthi-opprørerne gir utsikt til en endelig løsning på konflikten som snart går inn i sitt femte år. Men dialogen vil ikke lykkes om ikke lokale aktører, Saudi-Arabia og Iran offisielt slutter seg til.

Reservert for abonnenter. Logg inn.

0 kr 0
Gå til Toppen