Personvernerklæring

Slik lagrer og beskytter vi din kundedata hos norske Le Monde diplomatique og www.lmd.no. Avisen og nettavisen drives av Le Monde diplomatique Norge AS (org.nr. 995 369 575).

For ikke-innloggede brukere

Vi bruker bare informasjonskapsler i forbindelse med kjøp og bestillinger (se mer under for mer detaljert informasjon). All informasjon er anonymisert. Du kan begrense lagring av opplysninger bruke «inkognitomodus» i nettlesere eller sette «Do not track» i nettleserens innstillinger.

For abonnenter

For papirabonnement trenger vi opplysninger navn, adresse, postnummer og poststed for å levere avisen. Vi trenger også epostadresse for å sende betalingsinformasjon, kvitteringer og for å gi våre abonnenter pålogging til Min side, hvor abonnentene kan endre abonnementsdetaljer (leveringsadresse, fakturaadresse, betalingsmåte, lengde, oppsigelse, restart). Ønsker du et abonnement uten Min side, ta kontakt med oss på abo@lmd.no.

For digitalabonnenter trenger vi navn og epostadresse for pålogging.

Med mindre annet er avtalt vil all data knyttet til kundeforholdet slettes innen 26 måneder. Alle data lagret om ditt bruker- og kundeforhold er tilgjengelig på Min side.

Databehandler

Levering av papiravis blir håndtert av Mediaconnect AS, som også utfører automatiske prosesser for fakturering for abonnenter som ønsker faktura i stedet for betaling med kort.

Vipps-betaling håndteres av Vipps. Kortbetaling håndteres via Stripe. Ingen kortinformasjon lagres hos Le Monde diplomatique.

Nyhetsbrev

Vi sender nyhetsbrev til de som har meldt seg på det. Persondata her slettes når du melder deg av nyhetsbrevet.

Databeskyttelse

All kommunikasjon på siden krypteres. All informasjon som kan anonymiseres blir anonymisert. Vi bruker brannmur, sikker innlogging, regelmessige skanninger av nettsted og database og ulike andre tiltak for å forhindre datalekasjoner og sikre at persondata ikke brukes til annet enn det som her er oppgitt.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker ikke informasjonskapsler til annet enn innlogging, brukerinnstillinger og kjøp av abonnement og eavis.

I forbindelse med kjøp på siden vil det opprettes en midlertidig informasjonskapsel. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger. Hvis du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du huker av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Vi bruker ikke informasjonskapsler fra tredjepartsleverandører som Google Analytics. Til analyse og statistikk bruker vi sporingsfrie tjenester fra Plausible, og anbefaler alle andre å gjøre det samme for å unngå sporing og lagring av persondata hos datagigantene.

Våre artikler kan inkludere innebygd innhold (hovedsakelig videoer). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Sletting

Dersom kundeforholdet opphører vil, med mindre partene blir enige om noe annet, alle data tilhørende Le Monde diplomatique slettes senest 26 måneder etter opphør av kundeforholdet.

Alle abonnenter som har opprettet konto, kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. Du kan også be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

I innstillingene til din nettleser kan du hindre setting av informasjonskapsler. Det kan hindre ulike funksjoner på siden. Du kan også slette informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren din.

Sist oppdatert 9. april 2024.