
Benjamin Netanyahu har ikke påtatt seg noe ansvar for svikten som angrepet fra Hamas avdekket. Han har også blitt kritisert for å vise lite medfølelse med ofrenes familier. Nå avhenger hans politiske framtid av krigen.
Etter store demonstrasjoner i mai mot den politiske nøytraliseringen av Imran Khan, har det pakistanske militæret utvidet sin makt. Mens sinnet i befolkningen vokser, velger mange også å forlate landet.
De siste tre årene har livet på Cuba vært preget av varemangel, køer foran butikkene og skyhøy inflasjon etter at en valutareform har forverret virkningene av den amerikanske embargoen. Innbyggerne forsøker å klare seg så godt de kan, men mange velger også å forlate øya.
Den regelbaserte internasjonale orden har avgått med døden i Gaza.
Med sitt overraskelsesangrep har Hamas framprovosert en destruktiv reaksjon mot befolkningen og infrastrukturen på Gaza. Selv om islamistpartiet nå hevder å være fanebærer for den palestinske motstanden, truer massakrene de begikk mot sivile, partiets politiske framtid.
I kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina lovet forbundskansler Olaf Scholz en enorm opprustning av det tyske militæret. Vil Scholz klare å reversere tiår med budsjettkutt?
Palestina-spørsmålet så ut til å være fortrengt for godt etter at Israel undertegnet normaliseringsavtaler med flere arabiske stater. Men angrepet til Hamas har brakt det fram igjen og viser at det ikke vil bli varig fred og sikkerhet før det blir gjort noe med virkeligheten på bakken.
Rebetiko dukket opp tidlig på 1920-tallet i et Hellas i dyp endring. Med sine sanger om eksil, protest og eksistensiell smerte gir sjangeren stadig gjenklang i landets historie.
I flere måneder har det amerikanske diplomatiet presset på for en tilnærming mellom Saudi-Arabia og Israel. Nå truer krigen med å velte planene. Uansett hva utfallet blir, har USAs anstrengelser styrket kronprins Mohammed bin Salmans status.
Hvem blir ikke opprørt over attentatene til Hamas? Eller det israelske bomberegnet over Gazastripen? Det første kalles terror, det andre ikke. I historiens løp har bruken av begrepet variert stort.
Mens dødstallene i Ukraina stiger uten at noen av sidene får overtak, sliter myndighetene med rekrutteringen til fronten. Regjeringen har gått hardt ut mot korrupsjon, men kutter samtidig i velferd og fagbevegelsen.
Christine Chaumeau om forvandlingen av Phnom Penh
Hva vil Muqtada al-Sadr? Den religiøse og politiske lederen overrasker stadig med sine uventede initiativ.
Før han overlot makten til sønnen i juli, forvandlet Kambodsjas autokrat Hun Sen hovedstaden Phnom Penh sammen med private eiendomsutviklere. Deler av middelklassen har tjent godt på den frenetiske byggingen. Nå tyder mye på at lufta har gått ut av eiendomsspekulasjonen.
På halvannet århundre har Istria skiftet hender mellom Østerrike, Italia, Jugoslavia, Slovenia og Kroatia. Området og byen Trieste er fortsatt preget av grensene, som er et yndet tema for ytre høyre.
Hvordan har Kinas intellektuelle opplevd tre år med null-covid-politikk og ikke minst en kaotisk gjenåpning? Kanadiske David Ownby har lenge forsket på den intellektuelle debatten i Kina, og dro dit tidligere i år for å ta tempen på landet. Her er hans reiseberetning.
Protestene mot statsminister Benjamin Netanyahus rettsreform fortsetter med uforminsket styrke. Demonstrantene vil forsvare det israelske demokratiet mot ytre høyres autoritære ambisjoner, men Palestina-spørsmålet splitter protestbevegelsen.
USA, Kina og Russland er interessert i Guineas underjordiske rikdom, mens Frankrike ikke vil miste nok en alliert i Sahel. Denne situasjonen har gitt militærjuntaen et visst handlingsrom, som den utnytter til å slå ned enhver protest.
Hashd al-Shaabi ble opprinnelig opprettet for å kjempe mot Den islamske stat (IS), men har nå fått en dominerende innflytelse over politikken i Irak.