Frankrike, Jämtland

Med Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen forlatt en ukonvensjonell og kunstorientert romanstil, til fordel for en mer episk roman som fremhever selve livet som kunst.

januar 2015

For fjorårets roman Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen mottatt en lang rekke superlativer og Brageprisen attåt. Romanen markerer et sporskifte i Christiansens romanforfatterskap: Etter flere romaner med kommentarer til verdenslitteraturens og -kunstens store katalog, kommer han her tettere på livet og hin enkelte. For å bruke en klisjé som krykke: Ensomheten i Lydia Ernemans liv er nærmere livet enn kunsten, diskursen og referansene. Et menneskes utvikling og sjeleliv står i sentrum.

Brageprisvinneren debuterte i 1986 med diktsamlingen Hvor toget forlater havet. Han har høstet mye ros for sine ni diktsamlinger, og mottok Halldis Moren Vesaas-prisen i 1996. Dessuten er det blitt en rekke gjendiktninger (Montale, Bosquet, Jabès med flere), og han er redaktør for Oktobers gjendiktningsserie. I 1990 debuterte han som romanforfatter, og i alt er det blitt åtte romaner. Tre av dem har britisk setting (Glasgow og Cornwall). (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal