Utopia Station

Denne måneden er Utopia Station installert i Le Monde diplomatique. Stasjonen har blitt overlatt til kunstneren Thomas Hirschhorn, som på sin side har invitert filosofen Marcus Steinweg til å samarbeide om et kart.

oktober 2007

Kanskje er vi i ferd med å erfare relasjonene mellom kunst og praksis på en ny måte. Alarmer ringer hvert 60. Sekund. Kunstverk følger virkeligheten. Påkaller hundre blomster. Ting faller fra hverandre. Kunsten går inn i rommet utenfor den selv, på utkikk etter en framtid. Det er en altomfattende leting. Mange ser det som en krisetilstand. Hva er kunstnerens rolle i vår tid?

Spørsmålet kan ikke besvares på abstrakt vis. Anstrengelsen for å finne et svar har ledet til denne siden, som innleder et samarbeid mellom Utopia Station og Le Monde diplomatique. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal