Argentina Legender

Jakten på Butch Cassidy og Sundance Kid

I 1902 reiste den selvutnevnte sheriffen Martin Sheffields til Argentina på jakt etter rømlingene Butch Cassidy og Sundance Kid. Han fant dem, men arresterte dem aldri. Vi fulgte Sheffields' fotspor, hundre år etter.

Posted on

Vi var i det sørlige Argentina, ikke langt fra den pittoreske byen El Bolsón, på grensen mellom provinsene Rio Negro og Chubut. De gigantiske poplene rundt kirkegården bøyde seg i den kraftige vinden. Løvverket formet en enorm kuppel over dem som hvilte der, folk som hadde kommet til denne sørlige verdens ende med sine drømmer, ambisjoner, håp, planer, kjærlighet og hat – de grunnleggende ingrediensene i vårt korte opphold på jorda. De kom allestedsfra med sine egne skikker og språk, og de endte opp der, på denne forglemte og forblåste kirkegården – evig forent i sin underjordiske hvile og forbundet med hverandre gjennom dødens universelle språk.

En mann med sigaretten hengende i munnviken sto bøyd over en gravstein, byttet ut noen tørre blomsterkvaster.
De sier at Martin Sheffields er gravlagt her et sted, forsøkte jeg.
– Sheriffen. Jo da, den rakkeren ligger her, han. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver