Jakten på Butch Cassidy og Sundance Kid

I 1902 reiste den selvutnevnte sheriffen Martin Sheffields til Argentina på jakt etter rømlingene Butch Cassidy og Sundance Kid. Han fant dem, men arresterte dem aldri. Vi fulgte Sheffields' fotspor, hundre år etter.

Vi var i det sørlige Argentina, ikke langt fra den pittoreske byen El Bolsón, på grensen mellom provinsene Rio Negro og Chubut. De gigantiske poplene rundt kirkegården bøyde seg i den kraftige vinden. Løvverket formet en enorm kuppel over dem som hvilte der, folk som hadde kommet til denne sørlige verdens ende med sine drømmer, ambisjoner, håp, planer, kjærlighet og hat – de grunnleggende ingrediensene i vårt korte opphold på jorda. De kom allestedsfra med sine egne skikker og språk, og de endte opp der, på denne forglemte og forblåste kirkegården – evig forent i sin underjordiske hvile og forbundet med hverandre gjennom dødens universelle språk.

En mann med sigaretten hengende i munnviken sto bøyd over en gravstein, byttet ut noen tørre blomsterkvaster.
De sier at Martin Sheffields er gravlagt her et sted, forsøkte jeg.
– Sheriffen. Jo da, den rakkeren ligger her, han. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Tyrkia og EU

Default thumbnail
Neste sak

Sviktende medier

Andre saker om Argentina

Landet hvor toget tapte

En gang hadde Argentina et av verdens største jernbanenett. Manglende oppgraderinger og mislykkede privatiseringer er i

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.