Frankrike

Vekst, men for hvem?

Frankrike opplever idag en økonomisk beleiring.

Posted on

Daniel Cohen er professor ved eliteinstitusjonen Ecole normale supérieure, medlem av det franske Rådet for økonomisk analyse (CAE) og kommentator i dagsavisen Le Monde. For to år siden erklærte han hvor lite bekymret han var for Frankrikes fremtid:

«Så snart de siste bitre pillene er svelget, deriblant en delprivatisering av Electricité de France,1 vil Frankrike ha gjennomført størstedelen av tilpasningen til Europa, en prosess som har forgiftet landets politiske liv i 20 år. Det vil fortsatt gjenstå store oppgaver, men kanskje vil Frankrike da forstå at dette er noe hun må finne seg i. Den dagen vil også ideen om Frankrikes nedgang forsvinne.»2 (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver