Vekst, men for hvem?

Frankrike opplever idag en økonomisk beleiring.

Frankrike opplever idag en økonomisk beleiring.

Daniel Cohen er professor ved eliteinstitusjonen Ecole normale supérieure, medlem av det franske Rådet for økonomisk analyse (CAE) og kommentator i dagsavisen Le Monde. For to år siden erklærte han hvor lite bekymret han var for Frankrikes fremtid:

«Så snart de siste bitre pillene er svelget, deriblant en delprivatisering av Electricité de France,1 vil Frankrike ha gjennomført størstedelen av tilpasningen til Europa, en prosess som har forgiftet landets politiske liv i 20 år. Det vil fortsatt gjenstå store oppgaver, men kanskje vil Frankrike da forstå at dette er noe hun må finne seg i. Den dagen vil også ideen om Frankrikes nedgang forsvinne.»2 (…)

Default thumbnail
Forrige sak

Che Guevara – et fullstendig menneske?

Default thumbnail
Neste sak

Radikale maskiner versus imperiale teknomonstre

Andre saker om Frankrike

Febrilsk virusindustri

Helsevesenet i Frankrike viser seg å være fullstendig uforberedt i møte med Covid-19, mye på grunn

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.