Modernismen i kunsten

The Société Anonyme: Modernism for America er vesentlig og opplysende for å forstå ny utstillingspraksis, presentasjon, mottagelse og tolking av modernismen i Amerika.

juni 2006

I boka The Société Anonyme: Modernism for America presenteres vi for den lite allment kjente, men unike historien til kunstnergrupperingen Société Anonyme. Gruppen regnes som Amerikas første «eksperimentelle museum» for å presentere moderne kunst. Den ble grunnlagt i 1920 av Kathrine S.Dreier, Marcel Duchamp og Man Ray.

Société Anonymes utstillingskonsepter ga kunstnerne muligheten til å fortelle og systematisere starten av modernismen i kunsten. De var først ute med å presentere for publikum nytenkende utstillinger, kunstnersammensetninger, publiseringer og programmer. Fordi Duchamp var basert i Paris greide de å skape et internasjonalt nettverk. De bygget opp en variert stor samling av amerikanske og viktige europeiske kunstnere – som de viste for det amerikanske publikum. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal