Såpeserien som sår splid

Såpeserier har en sentral plass i den arabiske verdenen. Tidligere dominerte syriske og egyptiske serier, men i år har den tyrkiske serien Noor fullstendig tatt over. Dette har skapt splid og spenninger over hele den arabiske verdenen.

«Noor forårsaker skilsmisser og spenninger hos par i den arabiske verdenen»; «Muhannad, mannen kvinnene drømmer om, skaper problemer på tvers av -grensene!» Dag etter dag er mediene fulle av fenomenet Noor. Denne tyrkiske tv-serien (Gümüs på tyrkisk) som sendes på saudi-arabiske MBC 4, kunne ha vært bare nok en såpeserie på de arabiske satellittkanalene. Men «Noor» har gått langt ut over tv-en og blitt et samfunnsfenomen. Det finnes dem som nærmest vil kalle dette fenomenet en sosial bevegelse.

Små og store, menn og (særlig) kvinner vil for ingen pris gå glipp av prøvelsene paret Noor og Muhannad opplever. Serien overskygger til og med politikken i hverdagens diskusjoner. Ifølge eieren av kanalen, som sender Noor i hele den arabiske verdenen, har serie daglig hatt tre-fire millioner seere bare i Saudi-Arabia, et land med 28 millioner innbyggere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Historien om Fannie og Freddie

Default thumbnail
Neste sak

Tre kvinner på månen

Andre saker om Nord-Amerika

Angrepsmaskinen

Da Bernie Sanders begynte å seile opp som favoritt til å vinne Demokratenes nominasjonsvalg steg panikken

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.