På The National Gallery

Forfatteren John Berger var i London på langfredag i 2008. Der gikk han tidlig på morgenen på The National Gallery og så på Antonello da Messinas Korsfestelsen. Her følger en rapport fra hendelsene som utspilte seg under galleribesøket.

oktober 2009

Jeg var i London på langfredag i 2008. Og jeg bestemte meg, tidlig på morgenen, for å gå på The National Gallery og se på Antonello da Messinas Korsfestelsen. Det mest gudsforlatte maleriet av den scenen som jeg kjenner til. I det minste allegorisk.

I Antonellos verk – og det finnes mindre enn førti malerier som med sikkerhet kan tilskrives ham – er det en spesiell siciliansk følelse av tilstedeværelse, som er grenseløs, som nekter å moderere eller beskytte seg. Du kan høre det samme i disse ordene en fisker fra kysten nær Palermo som Danilo Dolci tok opp for noen årtier siden: (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal