Enhet, enhet, enhet

Vil Chávez' etterfølgere endre den politisk kursen? Nicolas Maduro må regne med både tøff maktkamp og mange hestehandler. Men bevegelsen vil ikke splittes opp. Til det har for mange har for mye å tape.

Mye skjedde fort etter Hugo Chávez’ død var offentliggjort. Først ble visepresident Nicolas Maduro innsatt statssjef, deretter utlyste Det nasjonale valgrådet nyvalg 14. april, innenfor de 30 dagene grunnloven krever. En knapp uke senere registrerte Maduro seg som presidentkandidat for sosialistpartiet PSUV, mens Henrique Capriles motvillige erklærte seg som kandidat for opposisjonskoalisjonen MUD.

Det store spørsmålet er om den bolivarianske bevegelsen, koalisjonen som støtter regjeringen, klarer å holde sammen uten den mektige lederen. Allerede i desember, mens Chávez hvilte ut etter sin fjerde kreftoperasjon på Cuba, sendte opposisjonen og mediene ut rykter om interne stridigheter, særlig mellom Maduro og nasjonalforsamlingens president, Diosdado Cabello. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Dronen og selvmordsbomben

Neste sak

Havna som skal redde Kenya

Mer Venezuela

Presidenter og pyromane

De franske myndighetenes beslutning bryter regelen om at Frankrike anerkjenner stater, ikke regjeringer. Med beslutningen oppmuntrer

Begge er verst

Det er et trist tegn på dagens leie tilstand at når vi blir konfrontert med et

Venezuelas blindspor

Over to millioner innbyggere har forlatt kriserammede Venezuela. Krisen har nå antatt internasjonale dimensjoner med USAs

Uviss valuta

Kryptovalutaen PetroVerdien til kryptovalutaen Petro som den venezuelanske staten skapte i fjor skal garanteres av de

0 kr 0