Enhet, enhet, enhet

Vil Chávez' etterfølgere endre den politisk kursen? Nicolas Maduro må regne med både tøff maktkamp og mange hestehandler. Men bevegelsen vil ikke splittes opp. Til det har for mange har for mye å tape.

Mye skjedde fort etter Hugo Chávez’ død var offentliggjort. Først ble visepresident Nicolas Maduro innsatt statssjef, deretter utlyste Det nasjonale valgrådet nyvalg 14. april, innenfor de 30 dagene grunnloven krever. En knapp uke senere registrerte Maduro seg som presidentkandidat for sosialistpartiet PSUV, mens Henrique Capriles motvillige erklærte seg som kandidat for opposisjonskoalisjonen MUD.

Det store spørsmålet er om den bolivarianske bevegelsen, koalisjonen som støtter regjeringen, klarer å holde sammen uten den mektige lederen. Allerede i desember, mens Chávez hvilte ut etter sin fjerde kreftoperasjon på Cuba, sendte opposisjonen og mediene ut rykter om interne stridigheter, særlig mellom Maduro og nasjonalforsamlingens president, Diosdado Cabello. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Dronen og selvmordsbomben

Default thumbnail
Neste sak

Havna som skal redde Kenya

Andre saker om Venezuela

Uviss valuta

Kryptovalutaen PetroVerdien til kryptovalutaen Petro som den venezuelanske staten skapte i fjor

0 kr 0