Frankrike, Jämtland

Med Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen forlatt en ukonvensjonell og kunstorientert romanstil, til fordel for en mer episk roman som fremhever selve livet som kunst.

For fjorårets roman Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen mottatt en lang rekke superlativer og Brageprisen attåt. Romanen markerer et sporskifte i Christiansens romanforfatterskap: Etter flere romaner med kommentarer til verdenslitteraturens og -kunstens store katalog, kommer han her tettere på livet og hin enkelte. For å bruke en klisjé som krykke: Ensomheten i Lydia Ernemans liv er nærmere livet enn kunsten, diskursen og referansene. Et menneskes utvikling og sjeleliv står i sentrum.

Brageprisvinneren debuterte i 1986 med diktsamlingen Hvor toget forlater havet. Han har høstet mye ros for sine ni diktsamlinger, og mottok Halldis Moren Vesaas-prisen i 1996. Dessuten er det blitt en rekke gjendiktninger (Montale, Bosquet, Jabès med flere), og han er redaktør for Oktobers gjendiktningsserie. I 1990 debuterte han som romanforfatter, og i alt er det blitt åtte romaner. Tre av dem har britisk setting (Glasgow og Cornwall). (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Forrige sak

Pop-up i Pyongyang

Neste sak

På sporet av depresjonen

Andre saker om Litteratur

Tilfældets musik

Over ti år efter hendes bortgang, er Inger Christensen genstand for en ny opmærksomhed, der får

Gud i en kakerlak

Den brasiliansk-jødiske forfatter Clarice Lispector var en stemme så anderledes at ingen kunne placere hende. Hendes

Den hellige klovn

I både skrift og billede søgte den franske digter og maler Henri Michaux en idé om

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.