Frankrike, Jämtland

Med Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen forlatt en ukonvensjonell og kunstorientert romanstil, til fordel for en mer episk roman som fremhever selve livet som kunst.

For fjorårets roman Ensomheten i Lydia Ernemans liv har Rune Christiansen mottatt en lang rekke superlativer og Brageprisen attåt. Romanen markerer et sporskifte i Christiansens romanforfatterskap: Etter flere romaner med kommentarer til verdenslitteraturens og -kunstens store katalog, kommer han her tettere på livet og hin enkelte. For å bruke en klisjé som krykke: Ensomheten i Lydia Ernemans liv er nærmere livet enn kunsten, diskursen og referansene. Et menneskes utvikling og sjeleliv står i sentrum.

Brageprisvinneren debuterte i 1986 med diktsamlingen Hvor toget forlater havet. Han har høstet mye ros for sine ni diktsamlinger, og mottok Halldis Moren Vesaas-prisen i 1996. Dessuten er det blitt en rekke gjendiktninger (Montale, Bosquet, Jabès med flere), og han er redaktør for Oktobers gjendiktningsserie. I 1990 debuterte han som romanforfatter, og i alt er det blitt åtte romaner. Tre av dem har britisk setting (Glasgow og Cornwall). (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0