Små utopier og deltakende økonomi

I juni møttes en rekke intellektuelle i USA. Arrangøren Michel Albert, mannen bak Znet, samlet mennesker implisert i en mengde akutte og konkrete kamper som vitner om tidens reelle vanskeligheter

Et sekstitalls personer mottok i august 2005 en nesten uimotståelig epost. De som mottok den var radikale politikere, forfattere, journalister og fagforeningsledere. I eposten inviterte Michel Albert, en nær samarbeidspartner til Noam Chomsky og organisator av nettverket Znet, mottakerne til å samles hos ham for fem dager ti måneder senere (juni 2006). Formålet? Å diskutere hvilke former det framtidige samfunnet kunne anta.

Forslaget spilte på flere gode kort. Siden det ble lansert nærmere ett år i forveien, risikerte det ikke å bli hindret av at deltakerne var opptatt. Seminaret skulle også holdes i begynnelsen av sommeren på et fornøyelig sted (Woods Hole ved Cape Cod, noen hundre kilometer fra Boston på USAs østkyst) med muligheter for å dra på stranden, arrangere ekskursjoner, osv. Og mer seriøst, samlingen gjorde det mulig for forfatterne til Znet, der noen er mindre inkludert i nettverkets aktiviteter, å bli bedre kjent med hverandre. I løpet av nærmere en uke kunne de tenke sammen med intellektuelle som Noam Chomsky, Barbara Ehrenreich og Arundhati Roy. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Default thumbnail
Forrige sak

Ble FBI hindret i etterforskningen?

Default thumbnail
Neste sak

Vår tids skuespillsamfunn

Andre saker om Økonomi

Alt kan repareres

Siden krisen i 1929 har forbruksvarene våre fått stadig kortere levetid. For

Klassismens problem

På de amerikanske universitetene blir det stadig vanligere å analysere samfunnet ut

0 kr 0