Små utopier og deltakende økonomi

I juni møttes en rekke intellektuelle i USA. Arrangøren Michel Albert, mannen bak Znet, samlet mennesker implisert i en mengde akutte og konkrete kamper som vitner om tidens reelle vanskeligheter

Et sekstitalls personer mottok i august 2005 en nesten uimotståelig epost. De som mottok den var radikale politikere, forfattere, journalister og fagforeningsledere. I eposten inviterte Michel Albert, en nær samarbeidspartner til Noam Chomsky og organisator av nettverket Znet, mottakerne til å samles hos ham for fem dager ti måneder senere (juni 2006). Formålet? Å diskutere hvilke former det framtidige samfunnet kunne anta.

Forslaget spilte på flere gode kort. Siden det ble lansert nærmere ett år i forveien, risikerte det ikke å bli hindret av at deltakerne var opptatt. Seminaret skulle også holdes i begynnelsen av sommeren på et fornøyelig sted (Woods Hole ved Cape Cod, noen hundre kilometer fra Boston på USAs østkyst) med muligheter for å dra på stranden, arrangere ekskursjoner, osv. Og mer seriøst, samlingen gjorde det mulig for forfatterne til Znet, der noen er mindre inkludert i nettverkets aktiviteter, å bli bedre kjent med hverandre. I løpet av nærmere en uke kunne de tenke sammen med intellektuelle som Noam Chomsky, Barbara Ehrenreich og Arundhati Roy. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0