Nord-Amerika

«Fjernkontroll for livet»


Bønder og jegere brukte håndlagde artefakter med muskelkraft. Den industrielle epoken skapte komplekse maskiner som brukte kunstig kraft. Elektrisitet, telefoni og samlebånd frambrakte en verden av masseproduksjon. I dag har vi et nettverksamfunn, med kroppsvare de myldrende dingsene i vesker og lommer og siden romvare, husvare, kvartalsvare, byvare, statsvare og globalvare. Et samfunn som måler sin rikdom ut ifra registrerte digitale erfaringer heller enn, som Marx en gang sa, ut ifra «primitiv akkumulasjon». I et slikt samfunn vil vår nåværende trang til å omgi oss med hauger av forbruksvarer bli ansett som en atavisme, i likhet med mistroen mot papirpenger og surmulende insistering på gullstandarder. Maskinvaren er irrelevant i den daglige levde erfaringen.
Av og
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver