Om kjærlighet

André Gorz, Brev til D. En fortelling om kjærlighet.

La meg si det med en gang: for en overraskelse! Siden utgivelsen av hans første bok i 1958, Le Traître (Forræderen), har filosofen André Gorz med jevne mellomrom gitt oss teoretiske verk om arbeid, politisk økologi, borgerlønn og kapitalismens utvikling. Hver av disse utgivelsene har vært en hendelse med sine treffende analyser og deres dyptgripende og debattskapende tenkning. Denne gangen, uten å rope varsku, har filosofen gjort seg til et konkret menneske og skrevet et rørende kjærlighetsbrev. Det er adressert til kvinnen han har delt livet sitt med i seksti år. Hvorfor denne plutselig stilendringen?

Boken dreier seg først om kvinnen som oppdro ham til han var seksten. Den inntrengende moren stilte grenseløse krav til sønnen sin, ødela selvtilliten hans og enhver mulighet for naturlige relasjoner til andre mennesker. Siden dreier den seg om kvinnen som ga ham livet (tilbake): D. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Barelwi-, deobandi-, og tablighmuslimer?

Default thumbnail
Neste sak

Vinnere i Amsterdam

Andre saker om Litteratur

Tilfældets musik

Over ti år efter hendes bortgang, er Inger Christensen genstand for en ny opmærksomhed, der får

Gud i en kakerlak

Den brasiliansk-jødiske forfatter Clarice Lispector var en stemme så anderledes at ingen kunne placere hende. Hendes

Den hellige klovn

I både skrift og billede søgte den franske digter og maler Henri Michaux en idé om

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.