Mafia over det hele

For en gangs skyld kommer her en mafiafilm uden biljagter, svulstig dialog og grænseoverskridende voldsæstetik. Matteo Garrones Gomorra, som vandt Grand Prix i Cannes, skræller alle unødvendige effektlag af i håbet om at levere en realistisk skildring af Europas mest brutale kriminelle organisation.

Gomorra afrundes med en række faktuelle informationer. På 30 år har den italienske mafia med base i Napoli, kaldet Camorraen, været skyld i mere end 4 000 mord, hvilket er mere end nogen anden kriminel organisation i Europa. Ligeledes oplyses det, at Camorraen investerer sine ulovligt tjente penge i lovlige aktiviteter såsom genbygningen af Twin Towers i New York. Disse faktuelle informationer giver god mening. For hensigten med filmen Gomorra er fremfor alt at blive taget alvorlig som realisme. Alle effekter – klichefyldt, svulstig dialog, hæsblæsende biljagter og voldsom voldsæstetik – er trukket ud af Gomorra. Tilbage står en tilsyneladende hyperrealistisk skildring af Camorraen interne liv såvel som alle de bølger af angst, konflikter og ondskab, den forårsager i det omkringliggende samfund.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Japansk kjedekollisjon

Default thumbnail
Neste sak

Mot gratis helsetjenester i Afrika

Andre saker om Film

Stor tromme

Ennio Morricone red inn i den aller største solnedgangen i sommer. Filmkomposisjonene han etterlot oss brakte

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.