Mafia over det hele

For en gangs skyld kommer her en mafiafilm uden biljagter, svulstig dialog og grænseoverskridende voldsæstetik. Matteo Garrones Gomorra, som vandt Grand Prix i Cannes, skræller alle unødvendige effektlag af i håbet om at levere en realistisk skildring af Europas mest brutale kriminelle organisation.

Gomorra afrundes med en række faktuelle informationer. På 30 år har den italienske mafia med base i Napoli, kaldet Camorraen, været skyld i mere end 4 000 mord, hvilket er mere end nogen anden kriminel organisation i Europa. Ligeledes oplyses det, at Camorraen investerer sine ulovligt tjente penge i lovlige aktiviteter såsom genbygningen af Twin Towers i New York. Disse faktuelle informationer giver god mening. For hensigten med filmen Gomorra er fremfor alt at blive taget alvorlig som realisme. Alle effekter – klichefyldt, svulstig dialog, hæsblæsende biljagter og voldsom voldsæstetik – er trukket ud af Gomorra. Tilbage står en tilsyneladende hyperrealistisk skildring af Camorraen interne liv såvel som alle de bølger af angst, konflikter og ondskab, den forårsager i det omkringliggende samfund.

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Japansk kjedekollisjon

Default thumbnail
Neste sak

Mot gratis helsetjenester i Afrika

Andre saker om Film

Den sovjetiske løgn

Den sorte jord burde brødføde en hel befolkning. Det er beretningen, som det sovjetiske regime tillader

Opp av asken

Gjenoppstandelsen til den en gang konkursrammede byen Stockton i California er en prosess det sikkert er

Familiens sorte får

Familiefesten skriver sig på behændig vis ind i en arketypisk genre. Den styrer udenom genrens værste

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.