Idealisme i terrorens tid

Politisk idealisme og terrorens politikk er tema i både den danske tegneserieromanen Kom hjem og amerikanske Air. Mens idealismens romantikk kolliderer med hverdagen i den danske beretningen om et antikapitalistisk kollektiv, er Air et melodramatisk og surrealistisk spinn på flyreiser i terrorens tidsalder.

Hva gjør idealisten når virkeligheten ikke retter seg etter ideene? Danske Thomas Thorhauge setter problemstillingen politisk og eksistensielt på spissen i tegneserieboka Kom hjem.1

Handlingen er lagt til et antikapitalistisk aktivistkollektiv i Normandie, med både morsomme og tankevekkende brytninger mellom de store idealene og hverdagens krav. Thorhauge er kritisk til den politiske idealismen, men vi merker også i boken en fascinasjon for de samfunnsutfordrende aktivistene – og direkte nikk til bevegelser som Solvognen og Zapatistene. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0