Den store grønne muren

Mens hungersnød herjer på Afrikas horn, er forskere opptatt med å gjenopprette den økologiske balansen. For å hindre ørkenspredning og øke matproduksjonen har flere afrikanske land lansert et prosjekt om en grønn mur tvers over kontinentet.

De var ikke sikre på om de ville klare å gjøre det. Eller overbevist om at de burde gjøre det. Når sant skal sies var det mange i landsbyen som tvilte: Grave ut hull, plante trær, ta initiativ? Det var da vel mennenes oppgave?

«Alle trodde vi hadde mistet forstanden,» forteller Nakho Fall, en liten tettbygd og energisk kvinne kledd i en rød- og hvitmønstret kjole. Sammen med et dusin kvinner i landsbyen har hun søkt tilflukt i skyggen under et stort tre. Vi er i Koutal, en landsby vest i Senegal. Geiter og høner bykser omkring på de støvete tråkkene mellom husene. Det er allerede trykkende varmt, selv om klokka bare er elleve på formiddagen. Men om en knapp måned vil sommerregnet få innbyggerne til å savne denne heten. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Verdens beste

Default thumbnail
Neste sak

Kull til besvær

Andre saker om Miljø

Parasittens perspektiv

Verdenssamfunnet har reagert på koronapandemien som langt mer enn et praktisk problem. Mens viruset invaderer oss

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.