Historie

Amerikansk perestrojka

Kanskje er det først nå mulig å nærme seg en balansert versjon av historien om den kalde krigen. Oliver Stone har alliert seg med historiker Peter Kuznick for å rekonstruere en alternativ historie om USA og Sovjetunionen.

Posted on

En bok som lover å fortelle den ikke tidligere fortalte historien om USA, og som på forsiden har én blurb, signert Mikhail Gorbatsjov, der verkets perspektiv blir omtalt som «uunnværlig» – hva slags bok er det? Vi snakker om The Untold History of the United States, et produkt av filmskaper Oliver Stones samarbeid med Peter Kuznick, historiker ved American University i New York.[ref]Oliver Stone og Peter Kuznick, The Untold History of the United States, Ebury Press, 2013 [2012], Croydon, UK.[/ref]

Oliver Stone er blant de mest markante venstreradikale i dagens USA. Bakgrunnen hans tilsa ikke at det skulle bli slik. Faren, Louis Stone, var aksjemekler, støttet republikanerne, og sa stadig ting som fikk hans unge sønn til å leve i konstant frykt for russerne. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver