Amerikansk perestrojka

Kanskje er det først nå mulig å nærme seg en balansert versjon av historien om den kalde krigen. Oliver Stone har alliert seg med historiker Peter Kuznick for å rekonstruere en alternativ historie om USA og Sovjetunionen.

juni 2013

En bok som lover å fortelle den ikke tidligere fortalte historien om USA, og som på forsiden har én blurb, signert Mikhail Gorbatsjov, der verkets perspektiv blir omtalt som «uunnværlig» – hva slags bok er det? Vi snakker om The Untold History of the United States, et produkt av filmskaper Oliver Stones samarbeid med Peter Kuznick, historiker ved American University i New York.

Oliver Stone er blant de mest markante venstreradikale i dagens USA. Bakgrunnen hans tilsa ikke at det skulle bli slik. Faren, Louis Stone, var aksjemekler, støttet republikanerne, og sa stadig ting som fikk hans unge sønn til å leve i konstant frykt for russerne. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal