Amerikansk perestrojka

Kanskje er det først nå mulig å nærme seg en balansert versjon av historien om den kalde krigen. Oliver Stone har alliert seg med historiker Peter Kuznick for å rekonstruere en alternativ historie om USA og Sovjetunionen.

En bok som lover å fortelle den ikke tidligere fortalte historien om USA, og som på forsiden har én blurb, signert Mikhail Gorbatsjov, der verkets perspektiv blir omtalt som «uunnværlig» – hva slags bok er det? Vi snakker om The Untold History of the United States, et produkt av filmskaper Oliver Stones samarbeid med Peter Kuznick, historiker ved American University i New York., Croydon, UK.[/ref]

Oliver Stone er blant de mest markante venstreradikale i dagens USA. Bakgrunnen hans tilsa ikke at det skulle bli slik. Faren, Louis Stone, var aksjemekler, støttet republikanerne, og sa stadig ting som fikk hans unge sønn til å leve i konstant frykt for russerne. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Roboter spiller ikke Mozart

Neste sak

Sentralasiatisk postnasjonalisme

Mer Historie

1814 på nytt

Grunnloven og folkesuvereniteten. Jacob Aall var ikke bare sentral på Eidsvoll i 1814. Han er også

Vinens hemmelighet

Allerede i Antikken advarte Plinius den eldre om at globaliseringen var en trussel mot den gode

Revolusjonens rest

Mens SV har gått inn i regjering, har restene av AKP blitt hele venstresidens organer. Fire

0 kr 0