Ulli Lust og tegneseriemanifestet

Målt etter antall utgivelser i Tyskland, er det nå flere tyske tegneserieskapere som oversettes og utgis i andre land enn tyske forfattere. Oppsvinget er mindre knyttet til Berlinmurens fall og gjenforeningen enn et uttrykk for internasjonale strømninger. Sentralt her er Ulli Lust, en av tegneserieverdenens stjerner.

november 2013

«Tegneserier er kunst. Det må nå også kulturpolitikken ta opp i seg.» Das Comic Manifest

Litteraturfestivalen i Berlin denne høsten mønstret ikke bare et eget tegneserieprogram og utstilling med serier fra den tyske hovedstaden. Festivaldirektør Ulrich Schreiber tok også initiativ til et opprop for serieskapere, journalister, forlagsfolk og akademikere, kalt «Das Comic Manifest». Foruten å fastslå tegneserien som kunstart, reiser manifestet krav om en offentlig støtteordning og at det etableres et nasjonalt tegneseriesenter. Blant de sentrale serieskaperne som har signert er Anke Feuchtenberger, Birgit Weyhe, Mawil, Martin tom Dieck og Ulli Lust. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal