Ulli Lust og tegneseriemanifestet

Målt etter antall utgivelser i Tyskland, er det nå flere tyske tegneserieskapere som oversettes og utgis i andre land enn tyske forfattere. Oppsvinget er mindre knyttet til Berlinmurens fall og gjenforeningen enn et uttrykk for internasjonale strømninger. Sentralt her er Ulli Lust, en av tegneserieverdenens stjerner.

«Tegneserier er kunst. Det må nå også kulturpolitikken ta opp i seg.» Das Comic Manifest[ref]«Das Comic Manifest», september 2013, http://www.literaturfestival.com/comic/manifest.[/ref]

Litteraturfestivalen i Berlin denne høsten mønstret ikke bare et eget tegneserieprogram og utstilling med serier fra den tyske hovedstaden. Festivaldirektør Ulrich Schreiber tok også initiativ til et opprop for serieskapere, journalister, forlagsfolk og akademikere, kalt «Das Comic Manifest». Foruten å fastslå tegneserien som kunstart, reiser manifestet krav om en offentlig støtteordning og at det etableres et nasjonalt tegneseriesenter. Blant de sentrale serieskaperne som har signert er Anke Feuchtenberger, Birgit Weyhe, Mawil, Martin tom Dieck og Ulli Lust. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Default thumbnail
Forrige sak

Lampedusa

Default thumbnail
Neste sak

En tid for ingenting

Andre saker om Tegneserie

Moderne byggeklosser

En ny tegneserieroman kritiserer sementromantikk og ødeleggende byutvikling i Armenias hovedstad Jerevan,

0 kr 0