Leseglede og bomberegn

Liesel kommer til München som adoptivbarn. Her skal hun via mange skjebnens luner utvikle en stor leseglede som leder henne til å stjele eller tyvlåne bøker. Men hun lever i farlige tider.

_MG_7089March 04, 2013.cr2Boktyven er basert på en australsk roman fra 2010, skrevet av den ganske så unge Markus Zusak,[ref] Oversatt til norsk av Henning Hagerup, 2010.

[/ref] og nå filmatisert av Brian Percival, som blant annet har seks episoder av Downton Abbey på sin merittliste. Tittelen kan forlede en til å tro at det handler om en person som stjeler bøker først og fremst for moro skyld eller på grunn av kleptomani. Liesel Meminger har nok en tyv i seg, men det første tyveriet skjer ganske tilfeldig: Under begravelsen til hennes lillebror tidlig i filmen, mister graveren en bok fra lommen sin. Det er rett og slett en bok med huskeregler for kirkegårdsgravere, og Liesel plukker den diskret opp. Det skal bli den aller første boken hun leser, og hun jobber seg gjennom den sammen med sin adoptivfar, som også trenger å trene opp sine leseevner. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Prøv Le Monde diplomatique i to måneder for ti kroner

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Utopiske utsagn

Neste sak

Et steinkast fra Little Italy

Andre saker om Film

Vi, de forsømte

Mafiaens virksomhet er en altfor velkjent fortelling. Den formelpregede dramatikken står alltid