Skottland Separatisme

Et ekteskap i oppløsning

18. september går skottene til urnene for å bestemme om de vil forlate sin partner gjennom 307 år – eller forbli i en ulykkelig, men forutsigbar union. En måned før avstemningen er det mange skotter som ikke har bestemt seg, og resultatet ligger dermed i de ubesluttsommes hender.

Posted on

«Vær så snill, ikke forlat oss». Storbritannias statsminister David Cameron har forsøkt alt: Fra trusler om at Skottland ikke får beholde det britiske pundet og må kaste seg inn i ukjente valutakurser, til advarsler om utestengelse fra det britiske helsevesenet (ingen skal lenger få tråkke over grensen for lungetransplantater på National Health Service’ regning) og skjebnesvangre spådommer om økonomisk kollaps, dersom Skottland skiller seg fra England – landets viktigste handelspartner. Og nå, under åpningsseremonien til Commonwelth Games i Glasgow 23. juli: En forsiktig bønn om å stemme nei.

Men i en forsamling med blå og hvit ansiktsmaling, der samtlige ser for seg en selvstendig framtid i EU og Nordisk råd og unge kvinner med YES-buttons geleides ut av politiet, mottas enhver faderlig formaning som et rop mot vinden. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Skottland

0 kr 0
Gå til Toppen