Piketty ekspress

Esben S. Titlands tegneserieversjon av Piketty er kortfattet og snedig, laget for den som heller vil bruke tiden på å bekjempe ulikhet enn å lese om den.

Et bilde som alltid får overraskede kommentarer når jeg holder skoleforedrag om tegneserier er forsiden til mangaboka Japan Inc., Shotaro Ishinomoris tegnede innføring i økonomifaget. Innenfor den enorme japanske tegneseriekulturen finnes det mange eksempler på teoretiske tegneserier. Elevene er ikke bare overrasket over at det er mulig å tegne en fagbok, ofte får jeg også høre at de gjerne skulle byttet ut sine egne lærebøker med tegneserier.

Esben S. Titlands lille bok Piketty på 1-2-3[ref] Esben S. Titland, Piketty på 1-2-3. Kapitalen i det 21. århundret tegnet og forklart, Forlaget Manifest, 2014.[/ref] blir neppe skolepensum, men har mye å tilføre økonomiundervisningen. Kortversjonen av Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundret er uansett så snedig og viktig at tegneserien tåler å bli lest på fritiden – også av den som er ferdig på skolen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Default thumbnail
Forrige sak

Hvordan blir man fascist?

Default thumbnail
Neste sak

Lethed og sorg

Andre saker om Tegneserie

Moderne byggeklosser

En ny tegneserieroman kritiserer sementromantikk og ødeleggende byutvikling i Armenias hovedstad Jerevan,

0 kr 0