Piketty ekspress

Esben S. Titlands tegneserieversjon av Piketty er kortfattet og snedig, laget for den som heller vil bruke tiden på å bekjempe ulikhet enn å lese om den.

desember 2014

Et bilde som alltid får overraskede kommentarer når jeg holder skoleforedrag om tegneserier er forsiden til mangaboka Japan Inc., Shotaro Ishinomoris tegnede innføring i økonomifaget. Innenfor den enorme japanske tegneseriekulturen finnes det mange eksempler på teoretiske tegneserier. Elevene er ikke bare overrasket over at det er mulig å tegne en fagbok, ofte får jeg også høre at de gjerne skulle byttet ut sine egne lærebøker med tegneserier.

Esben S. Titlands lille bok Piketty på 1-2-3 blir neppe skolepensum, men har mye å tilføre økonomiundervisningen. Kortversjonen av Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundret er uansett så snedig og viktig at tegneserien tåler å bli lest på fritiden – også av den som er ferdig på skolen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal