Piketty ekspress

Esben S. Titlands tegneserieversjon av Piketty er kortfattet og snedig, laget for den som heller vil bruke tiden på å bekjempe ulikhet enn å lese om den.

Et bilde som alltid får overraskede kommentarer når jeg holder skoleforedrag om tegneserier er forsiden til mangaboka Japan Inc., Shotaro Ishinomoris tegnede innføring i økonomifaget. Innenfor den enorme japanske tegneseriekulturen finnes det mange eksempler på teoretiske tegneserier. Elevene er ikke bare overrasket over at det er mulig å tegne en fagbok, ofte får jeg også høre at de gjerne skulle byttet ut sine egne lærebøker med tegneserier.

Esben S. Titlands lille bok Piketty på 1-2-3 blir neppe skolepensum, men har mye å tilføre økonomiundervisningen. Kortversjonen av Thomas Pikettys Kapitalen i det 21. århundret er uansett så snedig og viktig at tegneserien tåler å bli lest på fritiden – også av den som er ferdig på skolen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Hvordan blir man fascist?

Default thumbnail
Neste sak

Lethed og sorg

Andre saker om Tegneserie

Alternativ anerkjennelse

På årets tegneseriefestival i Angoulême demonstrerte franske serieskapere mot stadig vanskeligere levekår. Siden 1990-tallet har alternative

Til siste mann

Pandemier har gang på gang utslettet samfunn i tegneseriene. Særlig går det hardt utover menn når

Brecht i Brooklyn

Han har fortolket Romeo og Julie med graffiti og ghettoblastere, men med sitt nye kulturkritiske magasin

Moderne byggeklosser

En ny tegneserieroman kritiserer sementromantikk og ødeleggende byutvikling i Armenias hovedstad Jerevan, samtidig som to av

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.