Veiene til radikalisering

For å forstå hva som fører til radikalisering bør vi skifte fokus fra hvorfor til hvordan.

Når sjokket etter attentatene har lagt seg, når sinnet og følelsen av avmakt avtar, og de pårørende står alene igjen med sorgen, gjenstår et sentralt spørsmål: Hvordan kunne noen unge franskmenn i fredstid gå til så voldelige angrep på folk for deres meninger, antatte religion eller uniform? 28 personer har blitt drept av kulene til Mohammed Merah i Toulouse i mars 2012, Mehdi Nemmouche på Det jødiske museet i Brussel 24. mai i fjor, og Saïd og Chérif Kouachi og Amedy Coulibaly nå i januar.

Hva vet vi om drapsmennene? Den ufullstendige informasjonen vi har fått i pressen gir oss en idé om livene deres. De hadde alle vært i kontakt med diverse sosialtjenester og ungdomsdomstoler. De vokste alle opp i vanskelige familieforhold, og nesten alle var innom barnevernsinstitusjoner og fosterfamilier. De har gjorde det dårlig på skolen og valgte yrkesfag – uten nødvendigvis å fullføre – i en tid hvor generell studiekompetanse er blitt et minstekrav i arbeidslivet. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Fra holdning til handling

Default thumbnail
Neste sak

Slik hindrer vi radikalisering

Andre saker om Frankrike

Anoreksi, en samfunnssykdom

I motsetning til andre sosialt betingede sykdommer rammer anoreksi nesten utelukkende unge kvinner fra velstående miljø.

Febrilsk virusindustri

Helsevesenet i Frankrike viser seg å være fullstendig uforberedt i møte med Covid-19, mye på grunn

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.