USA

«Be for sheriffen vår, be for seier i valget»

Hvert fjerde år velger amerikanerne sheriffer og statsadvokater. Som oftest konkurrerer kandidatene om å love strengere straffer. Men inflasjonen i innsatte i amerikanske fengsler har gjort at Obama vil reformere fengselsvesenet før han går av.

Posted on

Den 4. august er det primærvalg i Mississippi. En setning går på repeat på radiokanalene i Hinds, et av de fattigste fylkene i delstaten: «Du velger hvem som setter deg i fengsel.» Sheriffvalget er lokkemiddelet i et større valg, hvor borgerne i delstaten må ta en rekke beslutninger.

Det første er om de ønsker å delta i demokratenes eller republikanernes primærvalg? I så fall må de gå – foran alles øyne – bort til bordet til partiet de velger, som er i samme rom som konkurrentens. Her får de en stemmeseddel. Hos demokratene dreier det seg om et fire siders dokument med 13 felt å krysse av: guvernør, senator, delstatsrepresentant, kommissær for offentlige tjenester, transportkommissær, delstatsadvokat, skatteoppkrever, rettsskriver, politisjef. De mange valgene gjør det vanskelig å sette seg inn i kandidatene og programmene deres. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver