Mot en ny intervensjon i Libya?

Etter en forsoningsavtale mellom de to rivaliserende parlamentene i Libya håper vestlige politikere og generaler at en nasjonal samlingsregjering vil åpne veien for en ny militæraksjon.

Den 17. desember underskrev representanter fra de to libyske nasjonalforsamlingene en avtale framforhandlet av FN. Avtalen som ble signert i marokkanske Skhirat, ledet til utnevnelsen av en nasjonal samlingsregjering 19. januar med 32 ministre ledet av forretningsmannen Fayez Sarraj fra Tripoli. Avtalen viser hvor viktig den politiske dialogen som ble innledet i september 2014, har vært. På tross av spenninger mellom de politiske gruppene, gikk et stort flertall av rivalene, som nektet å møtes for bare et år siden, med på kompromisser. Selv de mest radikale i begge leire avviser ikke lenger tanken på forsoning. FNs små skritt-politikk kan sikkert forbedres, men den har, sammen med flere lokale initiativ vest i landet, klart å temme og redusere volden.

«Det antas at en militæraksjon er uunngåelig innen seks måneder.»
Kilder i det franske utenriksdepartementet sitert i Le Figaro (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Å tåle og holde ut

Neste sak

Nasjonalistenes stammeflørt

Andre saker om Libya

Krig, ikke kaos

Libyas andre borgerkrig raser for fullt. General Haftars offensiv mot islamistene forsterker de interne splittelsene i

Libya i hendene på militser

Under demonstrasjonene mot Muhammed-filmen angrep en libysk milits det amerikanske konsulatet I Benghazi og drepte ambassadøren.

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.