Kærlighedskvaler

United States of Love skildrer fire polske kvinders mestendels ulykkelige kærlighed på tærsklen til en ny verdensorden.

Der er så meget krop i den her film. Og så meget sex. Sjældent har jeg set en film med så mange eksplicitte samlejer. Ofte ikke af nogen pirrende slags. Samlejet bliver en hverdagshandling på lige fod med indkøb og kirkegang for de karakterer, der befolker den polske instruktør Tomasz Wasilewskis United States of Love. Men al den krop og alle de samlejer har en narrativ pointe, som er velunderbygget i Wasilewskis langt hen ad vejen overbevisende værk.

Vi befinder os i Polen kort tid efter murens fald. Den gamle verdensorden er væk, og en ny har endnu ikke fundet sin plads. Man aner en gryende optimisme, men den er iblandet en tøven og usikkerhed overfor alt det nye, der fortsat føles fremmed og måske forkert.

Fra United States of Love. FOTO: FILMWEB

(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0