Film United States of Love

Kærlighedskvaler

United States of Love skildrer fire polske kvinders mestendels ulykkelige kærlighed på tærsklen til en ny verdensorden.

Posted on

Der er så meget krop i den her film. Og så meget sex. Sjældent har jeg set en film med så mange eksplicitte samlejer. Ofte ikke af nogen pirrende slags. Samlejet bliver en hverdagshandling på lige fod med indkøb og kirkegang for de karakterer, der befolker den polske instruktør Tomasz Wasilewskis United States of Love. Men al den krop og alle de samlejer har en narrativ pointe, som er velunderbygget i Wasilewskis langt hen ad vejen overbevisende værk.

Vi befinder os i Polen kort tid efter murens fald. Den gamle verdensorden er væk, og en ny har endnu ikke fundet sin plads. Man aner en gryende optimisme, men den er iblandet en tøven og usikkerhed overfor alt det nye, der fortsat føles fremmed og måske forkert.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver