Kærlighedskvaler

United States of Love skildrer fire polske kvinders mestendels ulykkelige kærlighed på tærsklen til en ny verdensorden.

Der er så meget krop i den her film. Og så meget sex. Sjældent har jeg set en film med så mange eksplicitte samlejer. Ofte ikke af nogen pirrende slags. Samlejet bliver en hverdagshandling på lige fod med indkøb og kirkegang for de karakterer, der befolker den polske instruktør Tomasz Wasilewskis United States of Love. Men al den krop og alle de samlejer har en narrativ pointe, som er velunderbygget i Wasilewskis langt hen ad vejen overbevisende værk.

Vi befinder os i Polen kort tid efter murens fald. Den gamle verdensorden er væk, og en ny har endnu ikke fundet sin plads. Man aner en gryende optimisme, men den er iblandet en tøven og usikkerhed overfor alt det nye, der fortsat føles fremmed og måske forkert.
(…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Den kommende krisen

Neste sak

Amerika først

Mer Film

Den enlige mor og huset

Herself er en sympatisk beretning om en enlig mors kamp, funderet i en virkelig boligkrise i samtidens Dublin, hvor hen ved ti tusind mennesker kæmper med at finde en varig bolig.

Usjarmerende diskresjon

Noen har filmet noe og sendt det videre. Overgrepet blir ikke spesifisert som en voldtekt. Likevel er det åpenbart rape revenge-motivet som driver Emerald Fennells debutfilm, der subsjangeren har fått en tidsmessig oppgradering av struktur og miljø.

Blikket rettet mod mennesket

Er man nysgerrig på mennesket i al sin mærkværdige mangfoldighed, er dokumentarfestivalen HUMAN i Oslo et godt sted at opholde sig.

Bakenfor pandemien

The Covid Diaries, videodagbøkene til fem unge mennesker i New York, kan sies å være en bagatell, men ikke desto mindre en sympatisk sådan.

0 kr 0