Livets ytterste betingelser

Franske Katell Quillévéré viser sitt mesterskap med en film om livets ytterste betingelser.

Transport er et nøkkelord i Katell Quillévérés Liv til de levende. Fra første stund er det en rekke former for bevegelse og trafikk: nattlig exit gjennom vindu, rask sykkeltur, parallelt med venn på skateboard, tre venner i bil i retning kysten, surfebrett, bølger, bil igjen – først som dødsmaskin, senere som transportmiddel for livsviktig organ, med eskorte av motorsykkelpoliti til sykehus. Og på sykehuset skal den døende transporteres til det hinsidige og en levende få reparert sitt liv. Som immobil er han en potensiell kilde til et annet menneskes mobilitet.

Liv til de levende er den tredje spillefilmen til 37-årige Katell Quillévéré, av bretonsk bakgrunn, født i Abidjan i Elfenbenskysten, der hun bodde de fem første årene, før familien flyttet hjem til Frankrike. Før spillefilmkarrieren studerte hun filosofi og film på universitetet Paris 8. Filmen er basert på Maylis de Kerangals roman Réparer les vivants, som kommer i norsk oversettelse vinteren 2018. Internasjonalt hadde den en vellykket lansering på Venezia-festivalen i fjor. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0