Filmisk set

I vores streaming-tid er der nu noget ganske dragende i at opsøge et fysisk sted for at se en film. Det fysiske filmsted per excellence er naturligvis biografen, men verden har trods digitalisering og streaming, også stadig filmarkiver og cinemateker. Selve navnet arkiv har jo iboende en gammeldags stemning over sig, og når man – som jeg gjorde for nylig – tager elevatoren ned i et filmarkiv, er nedstigningen da også nærmest en rejse tilbage i tid.

For tiden bor jeg i Berkeley, hvor jeg arbejder på en afhandling. Lige ved siden af universitetets campus kan man finde Berkeley Art Museum og nede i museets kælder finder vi Pacific Film Archive. Arkivet har rødder tilbage til starten af 1960’erne og er egentlig et resultat af flere film-aficionados’ ukuelige indsats gennem årene. Tallene taler for sig selv: Arkivet rummer i dag mere end 15 000 film- og videotitler, 10 000 bøger om film, 50 000 stills fra film samt en enorm database, som giver adgang til anmeldelser, kataloger, plakater og andre materialer knyttet til de enkelte film. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Udenfor den amerikanske drøm

Neste sak

En uunnværlig styrke

Andre saker om Filmisk set

Filmisk set – juli

To værker udøver filmtennis på hver sin facon. Det er næsten to forskellige sportsgrene, de får

Filmisk set – mai

I A Way Out er det dynamikken mellem brødrene, der således både sikrer spillet en karakterudvikling,

Filmisk set – april

Der findes film, hvor hverken fortælling, karakter eller for den sags skyld stilistiske træk er det

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.