Fire symbolske brigader

Å koble fortiden til nåtiden er viktig for Nasjonalistgarden. Det viser navnene på militsens fire brigader.

Brigaden Jules-Jammal er oppkalt etter en syrisk offiser som senket et fransk skip under Suez-krisen i 1965, der Egypt sto mot Frankrike, Israel og Storbritannia. Da en egyptisk kriger fra Nasjonalistgarden døde i Syria 20. november 2013, laget de en plakat som trakk en umiddelbar historisk parallell: Mens Jules Jammal var en syrer som døde for Egypt i 1956, var Abu Bakr al-Masri en egypter som døde for Syria i 2013.

Nasjonalistgardens andre brigade bærer navnet til Haydar al-Amili, en arabisknasjonalistisk tenker og aktivist som døde i 2007. Han var opprinnelig fra landsbyen Kfar Melkii i Sør-Libanon. Sønnen hans, Dhulfikar al-Amili, er en av Nasjonalistgardens militære ledere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal