Fire symbolske brigader

Å koble fortiden til nåtiden er viktig for Nasjonalistgarden. Det viser navnene på militsens fire brigader.

Brigaden Jules-Jammal er oppkalt etter en syrisk offiser som senket et fransk skip under Suez-krisen i 1965, der Egypt sto mot Frankrike, Israel og Storbritannia. Da en egyptisk kriger fra Nasjonalistgarden døde i Syria 20. november 2013, laget de en plakat som trakk en umiddelbar historisk parallell: Mens Jules Jammal var en syrer som døde for Egypt i 1956, var Abu Bakr al-Masri en egypter som døde for Syria i 2013.

Nasjonalistgardens andre brigade bærer navnet til Haydar al-Amili, en arabisknasjonalistisk tenker og aktivist som døde i 2007. Han var opprinnelig fra landsbyen Kfar Melkii i Sør-Libanon. Sønnen hans, Dhulfikar al-Amili, er en av Nasjonalistgardens militære ledere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Filmisk set – januar

Neste sak

Etnologen med filmkameraet

Mer Syria

Rojavas usikre framtid

Fem år etter IS’ nederlag i Kobane, kjemper kurderne og araberne i Rojava mot geopolitiske hestehandler

Narrespill i Nord-Syria

Tyrkia har invadert Nordøst–Syria for å stanse det kurdisk-ledede selvstyreprosjektet. Invasjonen har stokket om kortene i

0 kr 0