Ecuadors daværende president Rafael Correa (t.v.) viser fram sine oljedekkede hender ved en av Chevrons oljebrønner i Aguarico, 17. september 2013. På grunn av miljø­skadene gikk landet til søksmål mot den amerikanske oljegiganten, et søksmål landet først vant, men siden tapte i en ankerettssak. Foto: RODRIGO BUENDIA, AFp / ntb scanpix
Ecuador / Latin-Amerika Venstresiden

Å styre i mediedemokratiets tidsalder


Bare halvparten av det vi har oppnådd, ville ført til borgerkrig for noen tiår siden, skriver Rafael Correa, som her gjør opp status for venstresidens seire og nederlag i Latin-Amerika de siste tjue årene.
Reservert for abonnenter. Logg inn.

Av Posted on
Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Halvårsabonnement
349Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
149Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Nytt nummer er i salg. Bestill abonnement nå og få nummer tilsendt gratis.

Siste fra Ecuador

Morenos machiavellisme

Lenín Moreno ble valgt til president med løfter om å videreføre Rafael Correas sosiale politikk. I stedet har han snudd brått og uventet til høyre.
Reservert for abonnenter. Logg inn.

Helse for folket

I ti år har Ecuador forsøkt å gjenoppbygge det offentlige helsevesenet etter tiår med forsømmelse og privatiseringer. Det er ikke alltid like lett.
Reservert for abonnenter. Logg inn.
Placeholder

Ecuadors tunge miljøkamp

RIO+20 i slutten av juni føyde seg inn i rekken av mislykkede miljøtoppmøter. Mens rike land forsøker å tvinge fram en grønn økonomi som er kompatibel med den nyliberale verdensorden, prøver Ecuador å samle internasjonal støtte til et nytt prosjekt for å forene nasjonal suverenitet, sosiale framskritt og vern av økosystemet.
Placeholder

Elitene utfordres i Ecuador

De nylige valgene til grunnlovsgivende forsamling, viste at det ecuadorianske folket støtter president Rafael Correas ønske om å endre grunnloven. Etter 8 ulike presidenter på 10 år, har Correa tent et håp i befolkningen. Correa går inn for å bekjempe oligarkiet i landet, og å skape et alternativ til nyliberalismen som har dominerte landets politikk
0 kr 0
Gå til Toppen