Filmisk set – februar

I sin knap 50 år lange karriere lavede Kubrick 13 spillefilm. Det er dog især materialet bag de film, vi alle kender der gør størst indtryk.

Indtil for nylig kunne man gå på opdagelse i en fabelagtig udstilling om Stanley Kubrick på Kunstforeningen Gammel Strand i København. Her kunne man få et berigende indblik i filmskaberens arbejdsmetoder og dermed blive klogere på hvordan en Kubrick-film blev til fra tanke til endeligt produkt, en proces der ofte strakte sig over flere år.

I sin knap 50 år lange karriere lavede Kubrick 13 spillefilm. Mange af filmene var flere år undervejs og flere projekter blev skrinlagt. Det gælder eksempelvist en storfilm om Napoleon og et futuristisk projekt om kunstig intelligens, en film der senere blev realiseret af Steven Spielberg med A.I. Artificial Intelligence i 2001. Udstillingen på Gammel Strand rummer en masse information om de skrinlagte værker, hvor man eksempelvist kan se, hvor langt Kubrick faktisk var i planlægningen af Napoleon-filmen. Som et sigende eksempel kan nævnes, at Kubrick fik assistenter til at tage mere end 15 000 fotos af mulige locations til denne film, som altså aldrig blev realiseret. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Beslutninger i terrorens tid

Neste sak

Kraftkappløp i Afrika

Andre saker om Filmisk set

Filmisk set – juli

To værker udøver filmtennis på hver sin facon. Det er næsten to forskellige sportsgrene, de får

Filmisk set – mai

I A Way Out er det dynamikken mellem brødrene, der således både sikrer spillet en karakterudvikling,

Filmisk set – april

Der findes film, hvor hverken fortælling, karakter eller for den sags skyld stilistiske træk er det

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.