Filmisk set – februar

I sin knap 50 år lange karriere lavede Kubrick 13 spillefilm. Det er dog især materialet bag de film, vi alle kender der gør størst indtryk.

Indtil for nylig kunne man gå på opdagelse i en fabelagtig udstilling om Stanley Kubrick på Kunstforeningen Gammel Strand i København. Her kunne man få et berigende indblik i filmskaberens arbejdsmetoder og dermed blive klogere på hvordan en Kubrick-film blev til fra tanke til endeligt produkt, en proces der ofte strakte sig over flere år.

I sin knap 50 år lange karriere lavede Kubrick 13 spillefilm. Mange af filmene var flere år undervejs og flere projekter blev skrinlagt. Det gælder eksempelvist en storfilm om Napoleon og et futuristisk projekt om kunstig intelligens, en film der senere blev realiseret af Steven Spielberg med A.I. Artificial Intelligence i 2001. Udstillingen på Gammel Strand rummer en masse information om de skrinlagte værker, hvor man eksempelvist kan se, hvor langt Kubrick faktisk var i planlægningen af Napoleon-filmen. Som et sigende eksempel kan nævnes, at Kubrick fik assistenter til at tage mere end 15 000 fotos af mulige locations til denne film, som altså aldrig blev realiseret. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

0 kr 0