Afstandens erotik

Med The Eroticization of Distance søger den amerikanske filosof Joseph Kuzma at skrive et helt nyt kapitel til historien om Nietzsche. I hans oversete kærlighedsfilosofi spiller den uopfyldte længsel en afgørende rolle.

Nietzsche er noget du læser som ung når du er opfyldt af store tanker mærket med afsky overfor middelmådigheden og det hykleriske borgerskab der omgiver dig. Sådan omtrent faldt for nylig ordene til én af mine gamle bekendte. Vi forbinder gerne Nietzsche med digteriske udbrud og lidenskabelig megalomani, eller den gale mands afsluttende kollaps i Torino og billedet af den grædende filosof der falder hesten om halsen. Ikke meget tyder på at én af Vestens store filosoffer har noget at lære os om kærlighed. Faktisk er Nietzsche ofte, med rette eller urette, blevet kritiseret for at være misogyn. Men med The Eroticization of Distance søger den amerikanske filosof Joseph Kuzma at skrive et helt nyt kapitel til historien om Nietzsche og hans oversete kærlighedsfilosofi. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Hva håper russerne å oppnå i Syria?

Neste sak

Trumps iranske diktat

Mer Filosofi

Uansvarlig optimisme

Kampanjene for å vekke folk og politikere med fakta, følelser og mørke framtidsscenarier har skapt en

Lyset efter Gud

Vi har afskaffet Gud og dernæst sjælen, tilbage er kun verden. Med After God har Peter

0 kr 0