Angelica Kauffmann, Ariadne forlatt av Thesevs, 1774.
Filosofi Nietzsche

Afstandens erotik

Med The Eroticization of Distance søger den amerikanske filosof Joseph Kuzma at skrive et helt nyt kapitel til historien om Nietzsche. I hans oversete kærlighedsfilosofi spiller den uopfyldte længsel en afgørende rolle.

Posted on

Nietzsche er noget du læser som ung når du er opfyldt af store tanker mærket med afsky overfor middelmådigheden og det hykleriske borgerskab der omgiver dig. Sådan omtrent faldt for nylig ordene til én af mine gamle bekendte. Vi forbinder gerne Nietzsche med digteriske udbrud og lidenskabelig megalomani, eller den gale mands afsluttende kollaps i Torino og billedet af den grædende filosof der falder hesten om halsen. Ikke meget tyder på at én af Vestens store filosoffer har noget at lære os om kærlighed. Faktisk er Nietzsche ofte, med rette eller urette, blevet kritiseret for at være misogyn. Men med The Eroticization of Distance søger den amerikanske filosof Joseph Kuzma at skrive et helt nyt kapitel til historien om Nietzsche og hans oversete kærlighedsfilosofi. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Filosofi

0 kr 0
Gå til Toppen