På kanten

Med Leave no trace giver Debra Granik et følsomt indblik i et Amerika, vi sjældent ser noget til.

Som forælder har man trang til at gøre noget for sine børn, at være der for dem til alle tider og i enhver situation. Men man har også en dyb søgen efter at gøre noget sammen med dem. Finde en form for samvær, der er meningsfuld og givende. For de fleste vil dette blot ske i små doser. En telttur måske. En fælles is i haven. En tur på rulleskøjter i parken. For Will og datteren Tom er situationen en helt anden. De er nemlig draget væk fra samfundet og lever nu i tosomhed i skovene udenfor Portland, Oregon.

En symbiose

Filmskaber Debra Granik, der også stod bag den mesterlige Winter's Bone (2010), giver sig god tid til at lade os fornemme karaktererne. Til at begynde med virker det hele som et afsnit af tv-serien Alene i vildmarken. Vi ser hvordan far og datter forsøger at finde svampe til et lille måltid. Vi ser dem opsamle regnvandet og i frustration kæmpe med at få ild i bålet omgivet af regnvåde bregner. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Forrige sak

Skjær i merdene

Default thumbnail
Neste sak

Laksens innvirkning

Andre saker om Film

De glemte filmpionerene

De mange kvinnelige regissørene og manusforfatterne som deltok i stumfilmens gullalder har i stor grad blitt

Spill for galleriet

Coastal Elites er en samling koronabetingede «henvendelser hjemmefra». Novellefilmene fungerer best gjennom menneskene vi møter, mer

Den sovjetiske løgn

Den sorte jord burde brødføde en hel befolkning. Det er beretningen, som det sovjetiske regime tillader

Opp av asken

Gjenoppstandelsen til den en gang konkursrammede byen Stockton i California er en prosess det sikkert er

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.