Litteratur Kollapsologi

Verdens oppskrytte undergang

Står vi med ryggen mot veggen, uten noen mulig frelse? Flere miljøstrømninger mener menneskeheten har ødelagt sitt livsmiljø og at sivilisasjonen snart vil bryte sammen.

Posted on

Klimakrise, rovdrift på naturressurser, avskoging, drastisk fall i biodiversitet, økning i miljøkatastrofer og lignende fenomener som blir stadig bedre dokumentert av forskerne, har kastet et brennaktuelt tema inn i den offentlige debatten: Visse menneskelige aktiviteter vil skape omveltninger eller har allerede satt i gang prosesser som vil føre til at sivilisasjonen kollapser.

Mens noen «kollapsologer» argumenterer for at frykten for undergang kan være en katalysator for handling, innser andre at politikerne er fullstendig handlingslammet og mener vi bør forberede oss på tiden etter katastrofen. I Frankrike har emnet inntatt mediene for fullt. 5. februar kunne dagsavisen Le Monde melde om «uventet suksess for kollapsteorier», mens Libération 7. november i fjor skrev om «kollaps: begynnelsen på slutten» og magasinet Géo 28. oktober stilte spørsmålet «kollapsologi: verdens undergang, en mulighet?». (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler. Allerede abonnent? Logg inn.
Digitalt abonnent
Fra 49Kr.
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Årsabonnement
649Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver
Kvartalsabonnement
159Kr.
Avis på døren hver måned
Full tilgang til nettutgave og arkiv
Last ned digitale utgaver

Siste fra Litteratur

0 kr 0
Gå til Toppen