Se på det anderledes og hold blikket

Yomeddine er en rørende om end rigelig sentimental road movie om et udstødt menneske, der søger sit ophav.

Nogle mennesker er så anderledes, så meget afvigere fra normen, at de bestandigt vil være ekskluderede fra de store fællesskaber. Dømt til at leve et liv ved siden af samfundet. Sådan et menneske er Beshay.
Som spæd blev han afleveret ved porten til et børnehjem i en egyptisk landsby. I dag vandrer han som 40-årig rundt på affaldsbjerget, hvor han i skralddyngerne søger efter genstande, der kunne have en lille værdi, når han skal sælge det videre. Hans ansigt er arret og fyldt med bylder. Armene korte og hænderne forvredne. Beshay er spedalsk. Han er kureret for lidelsen, men hans krop og ansigt bærer stadig spedalskhedens særegne træk.

Spedalskhed er nok en af de mest sagnomspundne lidelser. Gisninger om sygdommens årsager har været mange, fra overdreven sexlyst til indtagelse af fisk, før man fandt ud af, at spedalskhed opstår ved en bakterie, der kan bekæmpes med antibiotika. Op gennem historien har de spedalske ofte været dømt til et liv i isolation og kun mødt væmmelse og afsky fra deres omgivelser. De har boet i kolonier og blevet tvunget til at bære en klokke, så man altid kunne høre, når en spedalsk var i nærheden. I dag er sygdommen kun sporadisk udbredt, men til trods for viden om behandling, er der stadig spedalske i især fattigere egne, hvor vi også ser såkaldte leprosarier, hvor de spedalske bor isoleret fra omverdenen. Dette er også tilfældet for filmens protagonist. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Hvem valgte Ursula von der Leyen?

Neste sak

Et folk i bur

Andre saker om Film

De glemte filmpionerene

De mange kvinnelige regissørene og manusforfatterne som deltok i stumfilmens gullalder har i stor grad blitt

Spill for galleriet

Coastal Elites er en samling koronabetingede «henvendelser hjemmefra». Novellefilmene fungerer best gjennom menneskene vi møter, mer

Den sovjetiske løgn

Den sorte jord burde brødføde en hel befolkning. Det er beretningen, som det sovjetiske regime tillader

Opp av asken

Gjenoppstandelsen til den en gang konkursrammede byen Stockton i California er en prosess det sikkert er

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.