Drømmen om et andet liv

Den senegalesiske road movie Yao er et behageligt bekendtskab med et lidt for insisterende, men hjertevarmt og sympatisk portræt af Senegal, der ikke dyrker lidelse og fattigdom.

Der er de, der øjensynligt lever drømmelivet. Og så er der de, der længes efter den slags liv. Der er manden, som er feteret, rig og smuk, som har det hele. Og så er det drengen, der lever et liv på en sten et støvet sted. I Philippe Godeaus Yao mødes de to. Og heldigvis for filmens videre plot er de to individer ikke helt så kontrastfyldte, som denne indledning måske postulerer.

Egentligt skulle den berømte fransk-senegalesiske skuespiller Seydou Tall (Omar Sy) have sin søn med på sin rejse fra Paris til Senegal, hvor han skal promovere sin nye selvbiografi. Men ekshustruen sætter sig imod, for sønnen er ramt af en mellemørebetændelse, så han skal ingen steder hen, mener hun. Godt nok er Seydou imod, men han accepterer hurtigt tingenes stilstand. Han ved godt, at det ikke nytter at kæmpe. Derfor sætter han sig ind i den luksuriøse Mercedes og påbegynder rejsen alene. (…)

^

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

I det russiske hjemmets vold

Neste sak

En søyle av integritet

Mer Film

Den enlige mor og huset

Herself er en sympatisk beretning om en enlig mors kamp, funderet i en virkelig boligkrise i samtidens Dublin, hvor hen ved ti tusind mennesker kæmper med at finde en varig bolig.

Usjarmerende diskresjon

Noen har filmet noe og sendt det videre. Overgrepet blir ikke spesifisert som en voldtekt. Likevel er det åpenbart rape revenge-motivet som driver Emerald Fennells debutfilm, der subsjangeren har fått en tidsmessig oppgradering av struktur og miljø.

Blikket rettet mod mennesket

Er man nysgerrig på mennesket i al sin mærkværdige mangfoldighed, er dokumentarfestivalen HUMAN i Oslo et godt sted at opholde sig.

Bakenfor pandemien

The Covid Diaries, videodagbøkene til fem unge mennesker i New York, kan sies å være en bagatell, men ikke desto mindre en sympatisk sådan.

0 kr 0