Hizbollah advarer demonstrantene

Libaneserne er så sinte at Nasrallah ikke kan angripe demonstrantene uten å risikere at Hizbollah mister troverdighet.

Ikke delta i gateprotestene, ikke støtt dem eller gi dem noen oppmerksomhet – spesielt ikke på sosiale medier, hvor libaneserne kontinuerlig kommenterer den siste utviklingen til Hirak («Bevegelsen»). Det var instruksene Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah ga til sine tilhengere i midten av desember. I motsetning til to måneder tidligere, da sjia­lederen i timene etter at demonstrasjonene mot «WhatsApp-skatten» brøt ut 17. oktober, unnlot å forby dem å demonstrere. I stedet nøyde han seg med å be dem støtte den sittende regjeringen, som Hizbollah formelt sett er del av.

I dagene etter 17. oktober begynte store folkemengder sør i landet, spesielt i Hizbollah-bastionen Nabatieh, å protestere for endring og imot økende levekostnader. Det gjorde Hirak, som først oppsto i Beirut og Tripoli, til en nasjonal protestbevegelse. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Land og territorium

Neste sak

Irakisk opprør mot iransk infiltrasjon

Mer Libanon

«Ned med bankregimet»

Libanon var allerede rystet av en alvorlig økonomisk krise, skyhøy arbeidsledighet og sosial uro, da en

Bankerott Beirut

I en tid med alvorlig økonomisk krise har libaneserne gått ut i gatene med krav om

0 kr 0