Hizbollah advarer demonstrantene

Libaneserne er så sinte at Nasrallah ikke kan angripe demonstrantene uten å risikere at Hizbollah mister troverdighet.

januar 2020

Ikke delta i gateprotestene, ikke støtt dem eller gi dem noen oppmerksomhet – spesielt ikke på sosiale medier, hvor libaneserne kontinuerlig kommenterer den siste utviklingen til Hirak («Bevegelsen»). Det var instruksene Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah ga til sine tilhengere i midten av desember. I motsetning til to måneder tidligere, da sjia­lederen i timene etter at demonstrasjonene mot «WhatsApp-skatten» brøt ut 17. oktober, unnlot å forby dem å demonstrere. I stedet nøyde han seg med å be dem støtte den sittende regjeringen, som Hizbollah formelt sett er del av.

I dagene etter 17. oktober begynte store folkemengder sør i landet, spesielt i Hizbollah-bastionen Nabatieh, å protestere for endring og imot økende levekostnader. Det gjorde Hirak, som først oppsto i Beirut og Tripoli, til en nasjonal protestbevegelse. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal