Hizbollah advarer demonstrantene

Libaneserne er så sinte at Nasrallah ikke kan angripe demonstrantene uten å risikere at Hizbollah mister troverdighet.

Ikke delta i gateprotestene, ikke støtt dem eller gi dem noen oppmerksomhet – spesielt ikke på sosiale medier, hvor libaneserne kontinuerlig kommenterer den siste utviklingen til Hirak («Bevegelsen»). Det var instruksene Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah ga til sine tilhengere i midten av desember. I motsetning til to måneder tidligere, da sjia­lederen i timene etter at demonstrasjonene mot «WhatsApp-skatten» brøt ut 17. oktober, unnlot å forby dem å demonstrere. I stedet nøyde han seg med å be dem støtte den sittende regjeringen, som Hizbollah formelt sett er del av.

I dagene etter 17. oktober begynte store folkemengder sør i landet, spesielt i Hizbollah-bastionen Nabatieh, å protestere for endring og imot økende levekostnader. Det gjorde Hirak, som først oppsto i Beirut og Tripoli, til en nasjonal protestbevegelse. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Land og territorium

Neste sak

Irakisk opprør mot iransk infiltrasjon

Andre saker om Libanon

Bankerott Beirut

I en tid med alvorlig økonomisk krise har libaneserne gått ut i gatene med krav om

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.