Interne organisasjoner

CDU har en rekke underorganisasjoner som bidrar til å gi en forankring til de ulike ideologiske strømningene innad i partiet.

Den kristelig-demokratiske union (CDU) har flere underforeninger for de ulike delene av den tyske befolkningen, blant annet en kvinneunion, en eldreforening, en ungdomsorganisasjon og en protestantisk krets. Disse grupperingene er viktige for å inkludere folk i partiet, rekruttere nye medlemmer og fremme spesifikke krav, og ikke minst bidrar de til å gi en forankring til de ulike ideologiske strømningene innad i partiet. Den sosiale fløyen har tradisjonelt vært organisert i Christlich-Demokratische Arbeitnehmerschaft («Kristelig-demokratisk arbeids­takerforening»). Men denne fløyen har mistet mye av sin innflytelse til den økonomiske fløyen og de delene av partiet som har forbindelse til arbeidsgiversiden, samlet i Mittelstands- und Wirtschaftsunion («Unionen for små og mellomstore bedrifter og økonomien»). Noen av disse foreningene krever ikke partimedlemskap i CDU, slik som ungdomsorganisasjonen Junge Union, som har 100 000 medlemmer.

For øyeblikket har partiet offisielt ni underforeninger, i tillegg forventes det at Lesben und Schwule in der Union («Lesbiske og homofile i Unionen», stiftet i 1998) blir anerkjent på det neste landsmøtet. De konservative foreningene som har dukket opp de siste årene, Werteunion og Berlin-kretsen (startet i 2012), har ikke offisiell status som underforeninger. Tidligere i år startet noen partimedlemmer en Klimaunion, som krever at hundre prosent av Tysklands strømforsyning skal komme fra fornybare kilder innen 2030. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller .

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Overalt og ingensteds på Paraguay-elva

Neste sak

Tony Blairs nye afrikanske business

Mer Tyskland

Næringslivets stemme

I motsetning til hva «CDUs økonomiske råd» antyder med navnet sitt, er dette ikke et partiorgan,

Kanslermaskinen CDU

Etter 16 år ved makten vil Angela Merkel gi seg som forbundskansler etter valget i september.

Tyske svingdører

Tysklands gamle mestere i svingdør møter nå hard konkurranse fra en ny generasjon utålmodige opportunister. Den

For lønnsomme sykehus

Langt fra det idylliske inntrykket utenlandske medier har gitt under koronakrisen, lider det tyske helsevesenet av

0 kr 0