Kvinnebevegelsens glemte kapittel

Kristen R. Ghodsee om Østblokkens og det globale sørs historiske bidrag til kvinnebevegelsen.

august 2021

Østeuropeiske feminister har fått lite anerkjennelse for deres rolle i den internasjonale kvinnebevegelsen i forrige århundre, mener Kristen R. Ghodsee. I denne episoden diskuterer Ghodsee, som er professor i Russland- og Øst-Europa-studier ved Universitetet i Pennsylvania, artikkelen «Kvinnebevegelsens røde bestemødre» fra månedens utgave av Le Monde diplomatique. Kvinner fra Østblokken gjorde felles sak med sine medsøstre i det globale sør, forteller Ghodsee, og rettet søkelys mot saker som utvikling, nykolonialisme og rasisme, som mange vestlige feminister mente ikke var relevant for kvinnekampen.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal