/

Kvinnebevegelsens glemte kapittel

Kristen R. Ghodsee om Østblokkens og det globale sørs historiske bidrag til kvinnebevegelsen.

Østeuropeiske feminister har fått lite anerkjennelse for deres rolle i den internasjonale kvinnebevegelsen i forrige århundre, mener Kristen R. Ghodsee. I denne episoden diskuterer Ghodsee, som er professor i Russland- og Øst-Europa-studier ved Universitetet i Pennsylvania, artikkelen «Kvinnebevegelsens røde bestemødre» fra månedens utgave av Le Monde diplomatique. Kvinner fra Østblokken gjorde felles sak med sine medsøstre i det globale sør, forteller Ghodsee, og rettet søkelys mot saker som utvikling, nykolonialisme og rasisme, som mange vestlige feminister mente ikke var relevant for kvinnekampen.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang

Forrige sak

Lang dags ferd med irske nasjonalister

Neste sak

Overalt og ingensteds på Paraguay-elva

Mer Historie

Galskapen i kjøttet

Covid-19 har igjen skapt bevissthet om hvordan patogener kan smitte fra dyr til mennesker. Forrige gang

Natta vi tapte

I hundrevis, sannsynligvis tusenvis, av år sov de fleste mennesker i to bolker med et våkent

0 kr 0