Lad os spise sammen

Ken Loach har med Vertshuset The Old Oak lavet et humanistisk portræt af et lokalsamfund, der måske kan finde sig selv igen.

desember 2023
Helhedsindtrykket er en empatisk og rørende film, der muligvis bliver Loach’ sidste. Foto: Ymer Media.

En busfuld af syriske flygtninge triller ind i en lille by i det nordlige England. Ud kommer de forkomne og forhutlede mennesker, der har rejst tværs over verden for at undslippe krig og nød. Og hvad møder de så? Ikke blot nysgerrige blikke, men tilråb og tilsvininger. Og det hele eskalerer, da en yngre engelsk mand i fodboldtrøje forulemper den unge kvinde Yara og smadrer hendes kamera.

Det her kunne være starten på en grusom film om fremmedhad, spændinger og konflikter, der blusser op og går amok. Det er det på sæt og vis også, men fordi instruktøren bag er den 87-årige Ken Loach, er filmen blevet et nuanceret og på mange måder roligt og nedtonet værk. Loach har erfaringen til ikke at presse sin fortælling frem, til ikke at mejsle sine pointer igennem. Derimod fortæller han raffineret og næsten stilistisk underspillet.
(…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal