Foto: Lin Zhizhao, Unsplash.

Hva Kina vil

I USA og Europa vokser frykten for at et autokratisk Kina skal bli en ny supermakt og true dagens verdensorden. Men nøyaktig hvilken trussel utgjør Midtens rike for Vesten?

mars 2024

I Vesten er den rådende oppfatningen at Kina forsøker å velte dagens «verdensorden» og forme en ny i sitt bilde. For å nå dette målet følger lederne i Beijing tålmodig en «stor strategi» og et «veikart til global makt», mener statsviteren David B. H. Denoon. Michael Pillsbury fra erkekonservative Heritage Foundation og arkitekten bak Kina-politikken til USAs tidligere president Donald Trump hevder til og med at Kinas «hemmelige strategi» ble laget allerede i 1949, da Folkerepublikken ble proklamert, og at den har et hundreårsperspektiv. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal