Amerikansk historiefortælling på syre

The Sweet East er en ustyrlig og aparte film, en både dragende og vederstyggelig beretning om en uskyldig ung kvinde, som efterlader destruktion og død, hvor end hun færdes.

april 2024

Der findes næppe noget mere fortærsket end den amerikanske road movie, den her idé om at skabe en fortælling ved at lade hovedpersonen rejse gennem USA, møde skæbner på sin vej og måske selv få en erkendelse langs ruten. Derfor er det temmelig modigt, ja måske dumdristigt, at Sean Price Williams debuterer med en spillefilm som er netop det: et stykke americana i rejsens form.

Men – for der er et stort men – Williams har skabt en road movie, som er så anderledes, så meget sin egen, at man gang på gang overraskes og betages derved. Lad mig forsøge at forklare hvorfor. Spoilere vil forekomme. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal