Intet nyt under solen

Fra araberfobi til islamfobi.

desember 2003

«Frankrig, der som den første skænkede Israel borgerret, bør føle sig forpligtet på, når tiden er inde, at tage det samme første skridt for islam», erklærede orientalisten Louis Massignon i 1926 i forbindelse med indvielsen af den store moske i Paris. Desværre blev han næsten ikke hørt, hvad den historie om det arabiske Paris bekræfter, som fremstilles i en fremragende bog, udkommet på det franske forlag La Découverte.

En overflod af billeder, det ene mere forbløffende end det andet (fotografier, plakater, postkort, bog- og avisomslag, presseudklip), denne billedbog bringer fantasmernes Orient til live, filmenes, de mauriske cafeers og koloniudstillingernes. Men den minder også om den anden Orient – denne ganske virkelig – der har navn af kolonisering og indvandring, diskrimination og udstødelse. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal