Norge er en kuriøsitet:

«Norge er jo i den grad et udkantsland – som Island kan de kun sidde med ved morgenkaffen.» Om danskers syn på nordmenn.

desember 2005

Først må vi tage rejsen mod nord. Med flyet, i bilen med ski på taget eller ligefrem med danskerbåten som nordmændene kalder den færge, som på Skagerak forbinder de to nationer. Og her kan den danske forfatter Ida Jessen komme os til undsætning:

– Jeg rejste til Norge i 1990, men jeg husker stadig tydeligt min ankomst til øen Træna helt mod nord. Efter 12–13 timers sejlads med fragtfærge nåede vi kajen. Der var fyldt med folk. Varer og personer blev læsset af, og jeg husker den leben, som var på kajen. Det var som at være trådt tilbage i tiden. Mågerne skreg på tagryggen. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal