Usikre arbeidsforhold for alle?

Rask teknologisk utvikling, markedssvingninger og konkurranse fører til velkjente krav om økt fleksibilitet fra næringslivet. I Frankrike er 73 av 100 ansettelser i private bedrifter med over ti ansatte basert på midlertidige kontrakter. Trusselen om arbeidsledighet er et mektig disiplineringsredskap.

Å være lønnsarbeider var i lang tid en av de mest usikre formene for arbeidsforhold man kunne ha. Håndverkere og bønder som mistet levebrødet måtte gå over til å bli lønnsarbeidere, i likhet med lærlinger som ikke kunne bli mestere… Det største regjeringspartiet i Frankrike under Den tredje republikk (1870-1940), Det radikale parti, hadde følgende krav i valgprogrammet sitt i 1922: «Avskaffelse av lønnsarbeidet, en etterlevning av slaveriet».

I Les métamorphoses de la question sociale1 gransker Robert Castel den møysommelige utviklingen fra 1950 til 70-tallet – en periode med økonomisk vekst som skulle vise seg å være eksepsjonell i kapitalistisk målestokk. Der overkom lønnsarbeidet sitt store handikapp og ble selve modellen for arbeid i det moderne samfunn. I så stor grad at det gjennomsyrer våre institusjoner og forestillinger. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal