Palestinere i Libanon – de som historien glemte

Det er 400 000 palestinske flyktninger i Libanon. Halvparten bor i et dusin flyktningleire spredt utover landet. Disse palestinerne følte seg «glemt» i Oslo-avtalen fra 1993. 60 prosent av de palestinske flyktningene lever under fattigdomsgrensen, arbeidsledigheten er på 70 prosent.

Attentatet i det sørlibanesiske hovedsetet Saida den 27. mai mot lederen i den palestinske gruppen av Islamsk Hellig krig, Mahmoud Al-Majzoub, og hans bror, bidro til å forsterke det herskende ustabile klima i Libanon. Dagen etter gikk til og med den israelske hæren til bombeangrep som man ikke hadde sett make til siden hærens tilbaketrekking fra Libanon 25. mai 2000. Bombingen foregikk i grensestrøkene i Bekaadalen og dessuten i nærheten av Beirut.

Dette var en israelsk gjengjeldelse på avfyrte raketter som man beskyldte Hizbollah og lederen av den palestinske militsen PLFP-General Command, Ahmed Jibril for å ha stått bak. Dette gav nytt liv til debatten om å avvæpne Hizbollah og palestinere. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

Narkotikatrafikken lar seg vanskelig knekke

Default thumbnail
Neste sak

En alvorlig trussel mot den allmenne orden?

Andre saker om Midtøsten

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.