Masseindividuelle medier

I dag opplever to tredjedeler av planetens innbyggere at de ikke føler seg representert av deres regjeringer–som har en betydelig legitimitetskrise. Samtidig finnes nå mer enn én milliard internettbrukere og nærmere to milliarder mobiltelefonlinjer. To tredjedeler av planetens befolkning kan kommunisere med hverandre takket være mobiler, selv på steder uten elektrisitet. Nylig fantes det 38 millioner blogger. I gjennomsnitt opprettes det en ny blogg hvert sekund, og mer enn 30 millioner i året. Nå er en ny enestående sosial kommunikasjonsform i ferd med å oppstå. Den er både politisk og massiv - men skapes, mottas og erfares individuelt.

august 2006

Informasjon og kommunikasjon har alltid vært viktig for den herskende makt, for alternative krefter, for motstand og samfunnsforandringer. Innflytelsen kommunikasjonen har på folkets sinn utgjør et grunnleggende maktspill. Kun gjennom å forme folkets tenkning kan maktformer konstituere seg i samfunnet, og samfunnet utvikle seg og forandres.

Fysisk og mental undertrykking er utvilsomt en viktig dimensjon for makten, men hvis et folk radikalt forandrer sin oppfatning av ting, begynner å tenke annerledes av seg selv, finnes det ingen makt som kan stoppe det. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller / logg inn med Vipps.

Tre måneder med Le Monde
diplomatique for 99 kroner!

Papiravis og full digital tilgang


Fornyes til 199,- per kvartal