Masseindividuelle medier

I dag opplever to tredjedeler av planetens innbyggere at de ikke føler seg representert av deres regjeringer ? som har en betydelig legitimitetskrise. Samtidig finnes nå mer enn én milliard internettbrukere og nærmere to milliarder mobiltelefonlinjer. To tredjedeler av planetens befolkning kan kommunisere med hverandre takket være mobiler, selv på steder uten elektrisitet. Nylig fantes det 38 millioner blogger. I gjennomsnitt opprettes det en ny blogg hvert sekund, og mer enn 30 millioner i året. Nå er en ny enestående sosial kommunikasjonsform i ferd med å oppstå. Den er både politisk og massiv - men skapes, mottas og erfares individuelt.

Informasjon og kommunikasjon har alltid vært viktig for den herskende makt, for alternative krefter, for motstand og samfunnsforandringer. Innflytelsen kommunikasjonen har på folkets sinn utgjør et grunnleggende maktspill. Kun gjennom å forme folkets tenkning kan maktformer konstituere seg i samfunnet, og samfunnet utvikle seg og forandres.

Fysisk og mental undertrykking er utvilsomt en viktig dimensjon for makten, men hvis et folk radikalt forandrer sin oppfatning av ting, begynner å tenke annerledes av seg selv, finnes det ingen makt som kan stoppe det. (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

Alt er «forgjengelig»

Default thumbnail
Neste sak

En billet ud af torturkammeret

Andre saker om Media

Mediemisjonærene

Hvorfor er Juan Guaidó Venezuelas egentlige president? Hvor fort må den brasilianske statslederen kutte i pensjonene?

Angrepsmaskinen

Da Bernie Sanders begynte å seile opp som favoritt til å vinne Demokratenes nominasjonsvalg steg panikken

Frihandel med kanon

Den økonomiske liberalismens globale talerør er imot statlig innblanding, men ikke når det dreier seg om

Oppskrift på krig

Spenningen har steget dramatisk mellom USA og Iran etter at Trump trakk USA ut av atomavtalen,

Corbyn-kontroversen

Viljen til å framstille Jeremy Corbyn som en unikt ondsinnet skikkelse i britisk politikk har beseiret

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.