State of Denial: Bush at War

Det siste bindet av Bob Woodwards triologi som kommer ut i disse dager, framstiller presidenten som en komisk figur. Den 83 år gamle Kissingers nye rolle er å være fyrstens rådgiver.I de to forrige bøkene hans – Bush at War og Plan of Attack – viste Bob Woodward en salig beundring for den amerikanske presidenten og hans gruppe.1 I disse bøkene tegnet Woodward et bilde av Bush som en heroisk, modig og visjonær leder for en regjering som utstrålte profesjonalisme. Det siste bindet av triologien som kommer ut i disse dager, framstiller derimot presidenten som en komisk figur (hellig overbevist om sin egen ufeilbarlighet) i en «tilstand av fornektelse» overfor nederlaget i Irak og omgitt av et inkompetent og underdanig hoff.2


USAs mest berømte – men sikkert og visst ikke USAs modigste – gravende journalist gir inntrykk av å sparke inn åpne dører, ettersom bøker om galskapen i det irakiske eventyret ikke lenger lar seg telle på én hånd.3 Men det er en annen ting som gjør hans siste bok interessant, nemlig en ny avsløring: Henry Kissingers store comeback på den politiske scenen. Den viser et nytt aspekt ved det amerikanske «diplomatiet»: (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Default thumbnail
Forrige sak

De eneste samfunnsstøttene ...

Default thumbnail
Neste sak

Beirut: sannhet, løgn og videotape

Andre saker om Latin-Amerika

Mediemisjonærene

Hvorfor er Juan Guaidó Venezuelas egentlige president? Hvor fort må den brasilianske statslederen kutte i pensjonene?

Evig narkokrig

President López Obrador lovet i valgkampen å endre strategi i Mexicos mislykkede krig mot narkotikakartellene. Ingenting

Hvor er de 43?

43 forsvunne lærerstudenter har blitt et symbol for meksikanerne på et dysfunksjonelt rettsvesen og ledere som

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.