State of Denial: Bush at War

Det siste bindet av Bob Woodwards triologi som kommer ut i disse dager, framstiller presidenten som en komisk figur. Den 83 år gamle Kissingers nye rolle er å være fyrstens rådgiver.I de to forrige bøkene hans – Bush at War og Plan of Attack – viste Bob Woodward en salig beundring for den amerikanske presidenten og hans gruppe.1 I disse bøkene tegnet Woodward et bilde av Bush som en heroisk, modig og visjonær leder for en regjering som utstrålte profesjonalisme. Det siste bindet av triologien som kommer ut i disse dager, framstiller derimot presidenten som en komisk figur (hellig overbevist om sin egen ufeilbarlighet) i en «tilstand av fornektelse» overfor nederlaget i Irak og omgitt av et inkompetent og underdanig hoff.2


USAs mest berømte – men sikkert og visst ikke USAs modigste – gravende journalist gir inntrykk av å sparke inn åpne dører, ettersom bøker om galskapen i det irakiske eventyret ikke lenger lar seg telle på én hånd.3 Men det er en annen ting som gjør hans siste bok interessant, nemlig en ny avsløring: Henry Kissingers store comeback på den politiske scenen. Den viser et nytt aspekt ved det amerikanske «diplomatiet»: (…)

Bli abonnent og få tilgang til alle våre artikler, eller logg inn.

Tre måneder med Le Monde diplomatique for 69 kroner!

Papiravis og full digital tilgang
Default thumbnail
Forrige sak

De eneste samfunnsstøttene ...

Default thumbnail
Neste sak

Beirut: sannhet, løgn og videotape

Andre saker om Latin-Amerika

Default thumbnail

Evig narkokrig

President López Obrador lovet i valgkampen å endre strategi i Mexicos mislykkede

Hvor er de 43?

43 forsvunne lærerstudenter har blitt et symbol for meksikanerne på et dysfunksjonelt

0 kr 0

Logg inn

Ikke abonnent? Tegn abonnement her.